Entry-header image

Een auto huren in Turkije ?

Algemene informatie
Turkije heeft prima wegen dat dorpen en steden met alle populaire toeristische gebieden met elkaar verbindt. Door de Turkse overheid werd en wordt nog steeds flink geïnvesteerd om de nationale wegen te verbeteren. Het aantal voertuigen op de Turkse wegen ligt laag in vergelijking met internationale standaards. Turkije biedt u een prachtige mediterrane kustlijn, met leuke kustplaatsen en Romeinse ruïnes en kastelen. Side en Alanya zijn levendige steden die hun oude charme hebben behouden.

Vereisten
Om in Turkije een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Voor een aantal autocategorieën geldt een maximumleeftijd van 70 jaar voor autoverhuur in Turkije. Veiligheidsgordels zijn verplicht en kinderen tot 12 jaar mogen niet voorin de auto zitten.

Maximumsnelheid
De maximumsnelheden in Turkije zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

Verkeersregels
In Turkije rijdt men rechts. Voorzichtigheid is geboden in landelijke gebieden waar u boerenkarren en dieren op de weg kunt tegenkomen. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5.

Brandstof
De meeste tankstations in Turkije zijn over het algemeen geopend tussen 06.00 en 22.00 uur. Langs de snelwegen zijn de tankstations 24 uur per dag geopend.

Parkeren
Er zijn geen parkeermeters in Turkije. Parkeerwachten controleren de straten en innen boetes voor fout geparkeerde auto´s. De meeste steden hebben parkeergarages en openbare parkeerplaatsen.

VERZEKERINGEN

Algemene informatie
Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.